Mode

Styla trädgården moderiktigt i sommar

Trädgården är en plats att njuta av året om men från vår till tidig höst är det extra mysigt att kunna vara ute. Rätt styling gör det är lättare att lyckas med att trädgården ser mer inbjudande ut och att skapa läckra oaser för umgänge eller en stunds fridfull vila.

Mursten går att använda på flera olika sätt för att skapa mer rumskänsla i trädgården. Det finns många olika varianter som gör det möjligt att skapa sin egen design. Fördelen med mursten är det är en tidlös klassiker som alltid är moderiktig.

Skapa rum att umgås med mursten

Innan det är dags att inreda en uteplats gäller det att planera ordentligt. Ska du skapa rum med avgränsningar har du många möjligheter att förändra stilen. Ett bra tips är att bygga en snygg mur, formen kan vara allt från snirkligt oval till mer klassiskt fyrkantig.

Tänker du skapa en plats för att umgås är det bra att tänka på antalet kvadratmeter. Det finns olika sorters mursten för olika behov. Perfekt höjd är runt en meter till en och en halv meter och utgå från att runt sex till åtta personer ska kunna röra sig innanför muren. En bredare mur skapar även avlastningsytor och är perfekt att ställa dekorationer på.

Skapa olika nivåer i trädgården

Att inreda sin trädgård moderiktigt blir allt viktigare och det är stilrent att skapa terrasseringar. Mursten kan användas till att skapa trappor mellan olika nivåer samtidigt som det går att matcha med terrassering. Det ger även intryck av att trädgården får en höjd och ger utrymme för utsmyckning med blommor eller dekorationsbelysning.

Fördelen med att skapa nivåer är även att det är lättare att sköta. Det bidrar även till att frigöra utrymme och skapa mer yta på tomten. Du kan även anlägga stilrena och moderiktiga stigar mellan olika platser i trädgården och anpassa olika områden för olika behov.

Du kanske också gillar...