Mode

Så blir jeansmodet hösten 2022

Det finns nästan otaliga jeansmodeller. Dessvärre hinner många av dem glömmas bort mellan varven, för under en säsong anses långt från alla av dem vara trendiga. Men med jeansmodet hösten 2022 är det något annat. Under denna höst kommer du nämligen kunna köpa en rad olika modeller i klädbutikerna. Hög midja, låg midja och smala ben, vida ben – oavsett vilken typ av byxor du föredrar kommer du kunna frossa i favoritsorten.

Ett mångsidigt jeansmode hösten 2022

När man bara kan köpa en viss sorts jeans, och detta på grund av modet, kan det plötsligt bli svårt att hitta rätt. Det finns nog inte en endaste kropp som kan bära alla modeller, så att jeansmodet hösten 2022 är så mångsidigt gör kläderna tillgängliga för alla. Och mångsidigt kommer modet verkligen vara!

Förutom olika sorters midjor och ben kan du botanisera bland en hel rad olika tvättningar på plaggen. Årets höstmode rymmer både ljusa jeans och svarta jeans, och allt däremellan. Gillar du slitna jeans med härlig patina kommer du hitta det, liksom du kommer finna byxor som lyser i blått eftersom de har så mycket av indigofärgen kvar i sig.

Så hittar du rätt jeans för dig

Med tanke på hur många varianter som finns kommer du hitta rätt plagg, ingen tvekan om saken! Du kan dock behöva prova dig fram i den enorma denimdjungeln. Det bästa sättet att hitta rätt byxa för dig är att testa olika modeller och/eller att mäta kroppen ordentligt. De olika nätbutikerna brukar ha jeansguider som hjälper dig få fram din exakta storlek.

Om höstens modeplagg ska sitta som en smäck är det likväl en fördel att kunna prova byxorna på plats. Ibland kan det vara så att du behöver prova 20 olika byxor för att hitta det rätta paret. När du väl har hittat jeansen med stort j är det lika bra att köpa på dig ett extra par direkt. På så sätt har du snygga och bekväma byxor som håller flera säsonger.

Tidlösa plagg i din basgarderob

Även om denimmodet kommer och går är plaggen ganska tidlösa. Det innebär att du kan behålla dem säsong efter säsong, och särskilt eftersom kläderna är slitstarka. Jeans är lite som en omålad tavla, de blir helt enkelt vad du gör dem till. Tack vare deras mångsidighet kan du både klä upp och klä ner dig beroende på tillfället.

Höstmodet brukar generellt inkludera stickade tröjor och koftor. Tillsammans med sådana plagg och ett par sneakers ger denimbyxorna dig en ledig vardagsstil. Om du i stället vill klä upp dig för festligare tillfällen kan du bära ett par skor med klack och en snygg kavaj och topp.

Håll även utkik efter jeansjackor som är på modet hösten 2022. Äntligen!

Du kanske också gillar...