Mode

Gör din garderob lyxigare

Garderober finns i alla möjliga storlekar och former. En mindre klädkammare eller garderob behöver dock inte innebära en tråkig förvaring. Det finns ett antal enklare tips på vad du kan göra för att få din garderob att kännas både större, mer praktisk och lyxigare. Här kommer några av dessa enkla tips.

Golvet/matta

Bestämmer du dig för att renovera hela garderoben kan det vara smart att ta hjälp av personer som vet vad de gör. I alla fall när det kommer till vissa delar. Kontakta gärna ett företag som sysslar med golvläggning i Stockholm för att få en bra grund. Du kan sedan välja ifall du vill ha en heltäckningsmatta eller inte. Det kommer både se snyggt ut samt göra det skönt att gå in i garderoben.

Ett tips är att välja en ljusare matta eftersom garderoberna ofta är lite mindre jämfört med andra rum. Ljusa färger kommer då få utrymmet att kännas mer rymligt. Vill du inte lägga in en heltäckande matta kan du istället välja en mindre matta, men ändå en som tar upp en rätt stor del av golvet.

Personliga detaljer

Vill du endast ge din garderob en liten makeover behöver du egentligen inte ändra på särskilt mycket. Det räcker många gånger att byta ut mindre saker. Du kan välja färgglada galgar, byta ut eventuella knoppar och liknande. Du kan även välja att ta bort dörren till garderoben och istället hänga upp snygga gardiner.

Förvaringen

Det allra viktigaste är självklart en optimal förvaring. Detta är extra viktigt ifall garderoben är lite mindre. Planera alltid efter vilka behov du har. En garderob som är välorganiserad samt har en liten plats där du kan sitta och slappna av är egentligen all lyx som behövs.

Sittplats och spegel

En liten, mysig sittplats kan tillföra en hel del lyx till din garderob. Med sittplats menas dock inte en vanlig stol, det bör helst vara en fåtölj eller sittpuff. Men ställ endast in en sittplats ifall du har plats för det. Skulle din garderob vara mindre kan det istället se för trångt och stökigt ut.

En spegel är ofta det första folk tänker på när det handlar om kläder. Men det kommer även få garderoben att kännas aningen större. Även fast du kanske inte har plats med en stor helfigursspegel kan ett par mindre speglar fungera bra som lite extra lyx. Skulle du ha garderoben i sovrummet kan du sätta in spegeldörrar.

Du kanske också gillar...